Kör du radiostyrd bil blir du inte anklagad för rattfylla

Som professionell groggare så är det vissa saker man alltid måste komma ihåg – såna saker som man ska veta på fem röda sekunder när man blir uppväckt mitt i natten. Det handlar främst om tre saker, vilka är följande: att alltid se på problem från den positiva sidan, att vara en bra kompis och att aldrig köra rattfull. Den senaste, att aldrig köra rattfull, blev ännu viktigare än någonsin för ganska exakt ett år sedan. Det var nämligen så att jag hade träffat en kompis, där vi hade blandat varsin grogg (en mycket lätt grogg med tanke på att jag skulle köra hem den kvällen). När det blev dags att köra hem kände jag mig hur pigg och nykter som helst, men instinkten kan kännas fel, visade det sig.

Jag höll en normal fart när jag kom till en ganska tvär kurva åt höger, och hade ingen chans att väja för den stackars lilla igelkottsungen som precis var på väg över vägen. Livet blev kort för den stackaren och jag anklagade mig länge efteråt. Men, som min farmor brukade säga så kan man inte ändra på det som har hänt, utan istället får man helt enkelt försöka blicka framåt istället.

Jag har nu en absolut nolltolerans när det kommer till bilar och alkohol. Men jag älskar ju att köra och har tyvärr också svårt för att hålla mig på nollstäcket, så räddningen för mig har blivit att köra radiostyrt när behovet är som värst. Med en radiostyrd bil lindras det värsta suget av att susa genom farliga kurvor, och jag behöver inte oroa mig även om jag fått en eller två groggar till maten.

På senaste tid har jag faktist blivit rätt så skicklig med dessa radiostyrda bilar. Jag har nu fem små RC bilar som jag brukar turas om att köra. RC modellerna jag har är varierande i både utseende och motorstorlek, men jag gillar dem alla på sitt eget sätt. Favoriten är nog ändå kanske en snabb och aggressiv Yokomo, som är en riktigt super driftbil som jag älskar att leka med. Jag har till och med blivit så till mig av denna sport att jag till och med byggt ett stall för alla mina radiostyrda bilar. Detta stall har jag placerat på paradplats på vardagsrumsgolvet, för att alla ska kunna titta och beundra mina RC bilar. Jag tycker förstås det är bra att ha allt radiostyrt under ett och samma tak så hittar jag dem lättare.

Mina radiostyrda bilar har jag köpt från RC butiken Eurorc.com, som jag tycker har ett riktigt bra utbud och dessutom bra priser. Jag har funderat på att utöka min samling med ännu en radiostyrd bil. För tänk ändå hur mycket jag sparar genom att skippa bilen och istället köra RC – jag sparar ju både bilkostander och bränslekostnader, hur bra som helst!

Yokomo rc bil
Min favorit Yokomo!