Den erfarne vs den oerfarne groggaren

Det finns vissa saker som skiljer de oerfarna festprissarna från de erfarna. Själv skulle jag nog titulera mig till att tillhöra den senare gruppen. De oerfarna festprissarna har en tendens till att leva efter mottot ”lev nu och tänk efter senare”, medan de erfarna alltid vet att morgondagen alltid kommer efter festdagen.

Som professionell groggare har man samlat på sig en hel del erfarenhet med åren. Att glömma bort morgondagen kan kännas roligt för stunden, men det blir aldrig så bra som det låter i slutändan. Som sagt har jag haft mina galna stunder jag också, och ett av mina sämre upptåg (även om det kändes bra för stunden) var att bjuda hela baren på öl under ett besök i Tjeckien. Jag hade ju mitt kreditkort och allt kändes så bra, men när kreditkortsräkningen kom fick jag bittert ångra det jag hade gjort.

Den erfarne festprissen klarar av att hålla koll på sig själv även om man festar och har roligt, medan den oerarne glömmer allt annat och festar för stunden. Om du sett filmen ”Hangover” så har du ett praktexempel på hur den oerfarne groggaren beter sig. Att vakna upp med en tiger eller med en tatuering i ansiktet är väl nåt som vi alla vill undvika.

Den med erfarenhet förstår också att akta sig för kombinationen internet och alkohol, för det kan sluta riktigt tokigt. Det som en gång postats på internet sprids snabbt som en löpeld, och  kan vara svårt att få bort sen det en gång postats. Ett praktexempel hittar du här. Så fel det kan gå om man inte tänker innan man handlar!